Стилістичний аспект індивідуально-авторського мовлення американської письменниці Лі Бардуги (на матеріалі романів «Шістка воронів» та «Тінь і кістка» - Яцюк, Аліна Ігорівна (My University, 2022)
У роботі встановлено, що досліджуваний роман містить значну кількість стилістичних фігур, які слугують основним інструментом для створення образу у художніх творах. Характерною рисою створення образу головного героя у романі є вживання іронії у прямому та невласне-прямому мовленні, яке реалізується використанням різних стилістичних фігур мови. У дослідженні визначено лексичні стилістичні засоби (епітет, оксюморон, гіпербола) які базуються на протиставленні логічних та емоційних значень, синтаксичні стилістичні засоби характерні для усного мовлення та інші (еліпсис, паралельні, анафора, апосіопеза, відокремлення, парцеляція).
Keywords: лексичні стилістичні засоби, синтаксичні стилістичні засоби, індивідуально-авторське мовлення, фігури