Вербальна репрезентація Ukrainian refugees у сучасному англомовному мас-медійному дискурсі (на матеріалі газет) - Лесько, Дар`я Олександрівна (My University, 2025)
У роботі досліджено вербальну репрезентацію образу Ukrainian refugees в англомовному мас-медійному дискурсі на матеріалі британських та американських газет. Здійснено лексико-семантичний аналіз, визначено ключові мовні маркери та здійснено зіставлення британського й американського медійних контекстів. Окрему увагу приділено процесам стереотипізації й оцінної інтерпретації образу. Зроблено висновок, що мас-медійний дискурс істотно впливає на формування суспільного сприйняття українських біженців.
Keywords: українські біженці, англомовний мас-медійний дискурс, лексичні особливості, семантичні особливості, засоби оцінки образу