Zakarpackie rusiństwo – między etnicznością a separatyzmem - (:unkn) unknown (Słupsk - Zielona Góra, 2012)
У статті проаналізовано явище "політичного русинства". Проблема розглянута у кількох аспектах. Приділена увага спробам легітимізації русинів на міжнародному рівні як окремого народу. Проаналізовано перспективи створення русинської автономії в рамках української держави. Обгрунтовано небезпеку сепаратизму для української держави, яка виникає з русинського ідеологічного руху.
Łemkowie, Bojkowie, Rusini – historia, współczesność, kultura materialna i duchowa
Keywords: Ethnic minorities, Carpatho-Rusyns, Ukraine, ethnic identity