Формування навичок самостійної роботи учнів старших класів ЗЗСО через використання мобільних застосунків - Кречуняк, Богдана Василівна (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено психолого-педагогічні, методичні засади формування навичок самостійної роботи учнів старших класів з англійської мови із використанням мобільних застосунків. Розкрито сутність та зміст самостійної роботи. Проведено емпіричне дослідження використання мобільних застосунків у процесі самостійної роботи учнів 10-х класів. Визначено критерії та показники сформованості навичок самостійної роботи, розроблено відповідний діагностичний інструментарій. Описано організацію та етапи педагогічного експерименту. Проведено порівняльний аналіз результатів контрольної та експериментальної груп, який підтвердив позитивний вплив мобільних технологій на розвиток навичок самостійної роботи. Обґрунтовано практичні рекомендації щодо впровадження мобільних застосунків у систему самостійної роботи учнів старших класів, визначено умови їх ефективного використання, можливі труднощі та шляхи їх подолання. Окреслено перспективи подальшого використання мобільних застосунків у навчальному процесі.
Keywords: самостійна робота, мобільні застосунки, старшокласники, англійська мова, навчальна автономія, ІКТ, мовленнєва компетентність, педагогічний експеримент, мотивація