Доцільність покарання у виді довічного позбавлення волі для жінок - Prodan, Tetyana (Харків, 2021)
При розгляді даної пробематики автор дійшов висновку, що нині існуюча система кримінально-правового впливу щодо жінок у низці випадків є надто суворою. В усьому світі наявність чи відсутність в країні засуджених жінок до довічного позбавлення волі є показником жорстокості суспільства. Скасування довічного позбавлення волі для жінок наблизить Україну в певній мірі до європейських цінностей прав людини, справедливості, гуманності та призведе до покращення іміджу країни на міжнародній арені.
Keywords: покарання; довічне позбавлення волі; жінка; покарання для жінок