Формування інтересу до занять спортом у дітей старшого дошкільного віку (на прикладі карате) - Швець, Аріна Володимирівна (My University, 2024)
В роботі охарактеризовано формування інтересу у дітей старшого дошкільного віку до занять спортом як педагогічну проблему. Виявлено і обґрунтовано педагогічні умови, що забезпечують формування інтересу у дітей старшого дошкільного віку до занять спортом. Експериментально перевірено ефективність педагогічних умов формування інтересу до занять спортом (карате) у дітей 5-6 років. Після 9 місячного експерименту найбільші відмінності спостерігаються у розвитку установки, адаптації та рівня фізичної підготовленості у дошкільнят між спортсменами експериментальної та контрольної груп.
Keywords: карате, педагогічні умови, інтерес, діти 5-6 років.