Визначення розрахункового опору тривало навантаженої основи фундаментів багатоквартирних житлових будинків перших масових серій в місті Чернівці - Буряк, Олександр Олегович (My University, 2024)
Житлові будівлі призначені для проживання людей і мають різноманітну типологію, що виникає з традицій у проектуванні та будівництві житлових об'єктів. Класифікація житлових будівель різноманітна і враховує як традиційні методи будівництва, так і останні тенденції. У цій сфері постійно з'являються нові матеріали та вдосконалюються архітектурні форми. Термін "житловий будинок" тепер охоплює не лише окрему будівлю, але й "житлове середовище", яке включає природний ландшафт, розташування будівель, транспортні мережі, благоустрій та озеленення. Якість житлового середовища визначається функціонально-планувальними, гігієнічними, естетичними та технічними характеристиками. У даному дипломному проекті висвітлюються ключові аспекти будівництва, включаючи організаційну частину, технічні рішення, вибір матеріалів, безпеку праці та інженерні комунікації. При цьому основною метою є створення оптимального проекту, який буде відповідати потребам замовника, дотримуватися вимог нормативно-правової бази та забезпечувати ефективне виконання будівельних робіт
Keywords: Багатоквартирний житловий будинок; Розрахунковий опір; Основа фундаментів; Будівельний генеральний план