Способи мінімізації ризиків кримінальної діяльності суб'єктами транснаціональної організованої злочинності - Zharovska, Halyna (Вісник Запорізького національного університету. Юридичні науки, 2015)
У статті розглянуто способи мінімізації ризиків кримінальної діяльності, характерні для діяльності транснаціональних злочинних організацій. Проаналізовано способи ухилення транснаціональних злочинних організацій від соціального контролю, мінімізації ризиків злочинної діяльності (корупція, механізм залучення нових членів, наявність стратегічних кримінальних контактів тощо). Зроблено висновок, що транснаціональні злочинні організації пристосовуються до нових умов існування, постійно вдосконалюють способи мінімізації ризиків власної діяльності, що потребує системних досліджень цієї проблеми.
Keywords: Транснаціональна злочинність; Ризики; Мінімізація; Кримінальна діяльність; Соціальний контроль