Активні методи навчання у лінгводидактичній підготовці учителя нової української школи - Романюк, Світлана (Луцьк. ВНУ імені Лесі Українки., 2023)
У статті увагу на важливості використання активних методів навчання у лінгводидактичній підготовці майбутніх учителів початкової школи. Доведено, що в освітньому процесі активні методи навчання спонукають до активної розумової й практичної діяльності майбутніх педагогів в процесі оволодіння матеріалом, сприяють розвитку їх творчих здібностей, пізнавальної активності й самостійності, оволодінню навичками професійної майстерності. Аргументовано, що застосування активних методів навчання допомагає зробити освітній процес не тільки цікавим для майбутніх педагогів, а й результативним. Набули поширення інтерактивні методи навчання, як робота в парах, робота в малих групах, «гарячий стілець», мікрофон, методика незакінчених речень, мозковий штурм, тощо.
Acta Paedagogica Volynienses
Keywords: лінгводидактика, активні методи, комунікативна компетентність, мовна культура, мовлення, орфографічна грамотність, мовний хокей, лабіринт, педагогічна суперечка