Правові режими в трудовому праві України: монографія - Vakaryuk, Lyudmyla (Чернівці: Видавничий дім «РОДОВІД», 2018)
Монографія виконана у форматі комплексного аналізу правової природи і особливостей правових режимів у трудовому праві України в теоретичному вимірі. Шляхом науково-теоретичного дослідження таких правових категорій як норми, принципи, метод, механізм правового регулювання розкриваються особливості правових режимів та їх специфічні ознаки, що проявляються в процесі правового регулювання трудових відносин. Розглядаються методологічні та концептуальні підходи до визначення поняття сутності, змісту та видів правових режимів, які є притаманними трудовому праву як галузі права. Сформульовані пропозиції та рекомендації спрямовані на оптимізацію правових режимів у трудовому праві, особливостей їх функціонування в процесі правового регулювання суспільних відносин у сфері праці, значення їх у забезпеченні прав і свобод працівників у процесі праці. Для науковців, викладачів, аспірантів, студентів юридичних вищих навчальних закладів, практичних працівників, а також усіх тих, хто цікавиться проблемами трудового права.
Keywords: трудове право; Правові режими в трудовому праві України; правові режими