Особливості професійно важливих якостей адвокатів як кандидатів на посаду судді - Голик, Вікторія Іванівна (My University, 2021)
У дипломній роботі В.І.Голик на основі комплексного дослідження професійно важливих якостей адвокатів як кандидатів на посаду судді укладено психологічний портрет адвоката і розроблено практичні рекомендації щодо розвитку його професійно важливих якостей як претендента на посаду судді. Емпірично доведено, що у адвокатів у порівнянні з іншими кандидатами на посаду судді (прокурорами, працівниками суду, працівниками поліції) значущо відрізняються такі психологічні якості як а)сукупність характерологічних рис за застрягаючим, педантичним, емотивним, циклотимним, збудливим, демонстративним і екзальтованим типом; б)загальна інтернальність й інтернальність у сферах досягнень, сімейних та міжособистісних відносин; в)показники концентричності–ексцентричності, особистісний та вегетативний баланс; г)характеристики професійної мотивації і рівня домагань: внутрішня мотивованість, пізнавальний мотив, мотив зміни діяльності, вольове зусилля, оцінка свого потенціалу, наміченого рівня мобілізації, відчуття закономірності результату, а також інтенсивність потреб у матеріальному заохоченні, у розмаїтті, у досягненні складних цілей, у креативності.