Гомерівська традиція в контексті літератури XX століття - Якубовська, H. (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2004)
У посібнику досліджуються потенційні інтерпретаційні чинники “Одіссеї” та розглядаються особливості функціонування її мотивів у європейській літературі XX ст. Особлива увага приділяється способам переосмислення епізоду “Одіссей на острові Кірки” та явищу дегуманізації гомерівських образів.
Keywords: потенційні інтерпретаційні чинники “Одіссеї”; традиційний сюжет; гомерівський мотив "Одіссеї"; Одіссей; Кірка; дегуманізація образів