Розвиток креативності молодших школярів в образотворчій діяльності - Ротар, Андріана Олександрівна (My University, 2021)
На сучасному етапі реформування системи початкової освіти однією з актуальних проблем є розвиток креативності молодших школярів. Це пов'язано з тим, що суспільству потрібні творчі люди, які здатні мислити нестандартно, вміють ставити перед собою мету, завдання, міркувати і знаходити шляхи вирішення складних і неоднозначних ситуацій. Ще давньогрецький філософ Геракліт писав: «Все тече, все змінюється». Ця думка не втратила свою значимість і в нинішньому світі – столітті інформаційних технологій. Сучасне суспільство розвивається з великою швидкістю, у зв'язку з цим змінюються і вдосконалюються всі сторони життя. Саме тому першорядне місце в освіті займає особистість, яка вміє самостійно діяти, використовувати свої здібності і таланти, а також прагне до реалізації власного потенціалу, що закладає основу для конкурентоспроможності та успішності в соціумі.