Використання елементів методики М. Монтессорі в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах ЗДО. - Олійник, Роксоляна Василівна (Primedia E-launch LLC, 2021)
Стаття присвячена теоретичному аналізу використання елементів методики М. Монтессорі при роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. Науковці визначають сутність поняття інклюзії, дітей з особливими освітніми потребами, методики Монтессорі, провідною ідею якої є твердження «Допоможи мені це зробити самому». Проаналізовано основні принципи та завдання роботи, які лежать в основі даної методики в умовах закладу дошкільної освіти, а також визначено важливість дотримання і практичної реалізації принципу індивідуалізації при організації навчально-виховного процесу.
Keywords: освітнє середовище; діти з особливими освітніми потребами; інклюзія; інклюзивне освітнє середовище