ПЕДАГОГІЧНІ ПОГЛЯДИ ЛЕСІ УКРАЇНКИ - Топольницька, Ольга Сергіївна (My University, 2021)
Леся Українка широкому загалу відома як талановита, творча особистість. Її життєвий і творчий шлях віддзеркалює усі ті процеси, які відбувалися в нашій історії на тернистому шляху державотворення, утвердження національних пріоритетів у культурі й освіті. Видатна поетеса «чутливо ставилася до всіх суспільно-педагогічних і культурно-освітніх проблем, що хвилювали тогочасну прогресивну громадськість. І хоча вона не залишила розгорнутого систематизованого викладу своїх педагогічних поглядів, однак у багатьох віршованих творах, публіцистичних статтях, у листах, щоденниках зосереджено чимало цінних ідей»