Конспект лекцій з навчальної дисципліни «Технології хмарних (cloud) обчислень» - Balovsyak, Serhiy (Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, 2022)
У конспекті лекцій викладено систематизовані знання про основні поняття технологій та моделі хмарних обчислень, галузі та сфери використання хмарних сервісів, технології віртуалізації, постачальників хмарних послуг та хмарні платформи. Для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» освітньої-професійної програми «Комп’ютерна інженерія» та освітньо-наукової програми «Комп’ютерна інженерія технологій інтернету речей та кіберфізичних систем»; спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» освітньопрофесійної програми «Алгоритмічне та програмне забезпечення комп’ютерних систем».
Keywords: Хмарні обчислення