Поезія Володимира Сосюри: віршознавчий та дидактичний аспекти - Жосул, Даниіла Юріївна (My University, 2024)
У роботі проаналізовано поетичні тексти Володимира Сосюри (1897 – 1965), що увійшли до поетичних збірок “Лірика” (1959), “Близька далина” (1960), “Поезія не спить” (1961), “Щастя сім'ї трудової” (1962), “Якби помножити любов усіх людей” (1963) та ін. Предметом дослідження стали метрика, ритміка, строфіка, римування та рима в поетичних текстах Володимира Сосюри, процес викладання української літератури в ЗЗСО. Основні положення та висновки роботи увиразнюють уявлення про особливості віршової форми поезії Володимира Сосюри. Дані, наведені в дослідженні, багато додають до розуміння поетики автора та можуть бути зручним матеріалом для викладання відповідних тем в закладах загальної середньої освіти.
The Poetry of Volodymyr Sosiura: Verse Analysis and Didactic Aspects
Keywords: Володимир Сосюра; віршування; версифікація; метрика; ритміка; строфіка; римування; рима