Інтерактивна туристична карта як інформаційно-навігаційний засіб у пізнавальному туризмі (на прикладі м. Чернівці) - Бойчук, Ольга Василівна; Король, Олександр Дмитрович; Круль, Галина Ярославівна (Міжнародне економічне співробітництво: аналіз стану, реалії і проблеми: матеріали доповідей Міжнародної науково-практичної конференції, 2024)
Актуальність створення інтерактивної туристичної карти як засобу віртуального туризму пов’язана зі стрімким розвитком інноваційних технологій, що є невід’ємною частиною сучасного життя. Їх зручність і доступність чудово вписались у сферу гостинності та туризму зокрема. Розробка туристичної карти за допомогою таких технологій полегшує роботу як туроператорів, так і туристів. Сьогодні важко уявити туриста, який під час подорожі не користується електронними картами для пошуку необхідних йому туристичних місць і об’єктів. Великий туристичний потенціал м. Чернівці та популярність віртуальних засобів туризму, завдяки яким можна просувати дану дестинацію та місцеві туристичні об’єкти, спонукали до створення інтерактивної туристичної карти з подальшим впровадженням даного продукту у діяльність сайту http://www.trip.cv.ua.
Keywords: інтерактивна карта; пізнавальний туризм; туристична карта; інформаційно-навігаційний засіб; віртуальний туризм