Проблема розумового виховання сучасних школярів у НУШ крізь призму поглядів В.О.Сухомлинського - Бигар, Ганна; Варварич, Віталія (Хмельницький:ХГПА, 2021)
Сьогоденні умови роботи школи та концепції НУШ висувають високі вимоги до організації розумової праці учнів. Таким чином можна впевнено стверджувати, що проблема формування мислячої особистості є потребою суспільства, самого життя, практики навчання і виховання. За такого підходу нової актуальності набувають погляди В.О. Сухомлинського на розумове виховання.
Keywords: розумове виховання, Нова українська школа, В.О. Сухомлинський