Сутність і змістовні властивості поняття «неповага до суду» - Ostafiichuk, Liudmyla (My University, 2014)
У статті досліджено, що закони містять розпливчасті терміни поняття «неповаги до суду». На підставі аналізу норм вітчизняного та зарубіжного законодавства сформовано опис поняття «неповага до суду». Запропоновано створення в структурі Кодексу України про адміністративні правопорушення самостійної глави, присвяченої процесуальним правопорушенням у цілому, а також опису ознак зловживання правом і відповідальності за його вчинення зокрема
Keywords: неповага до суду; ознаки зловживання правом; відповідальність