Грамоти XIV–XV ст. як матеріал для вивчення історії становлення числівника в курсі «Історична граматика української мови» - Бичкова, Тетяна ("Молодий вчений", 2022)
У статті йдеться про важливість залучення в курсі «Історична граматика української мови» ілюстративного матеріалу з грамот XIV–XV cт., зокрема під час вивчення теми «Історія становлення числівника». Запропоновано варіанти вправ і завдань із використанням прикладів з текстів грамот. При цьому наголошено на важливості наведення не окремих словоформ, як це узвичаєно в більшості підручників та навчальних посібниках з історичної граматики, а мікроконтекстів, які сприяють кращому розумінню особливостей функціонування числівників у староукраїнській мові.
Keywords: грамоти XIV–XV ст.; історична граматика; словоформа; числівники