ПЕДАГОГІЧНА ТЕХНІКА ЯК ОСНОВА ФОРМУВАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ СУЧАСНОГО ВЧИТЕЛЯ - Олейник, Мар’яна Володимирівна (My University, 2021)
Відродження України, становлення нової школи актуалізує проблему підготовки педагога, зокрема оволодіння ним педагогічною майстерністю. Адже саме від нього – його духовного багатства, кваліфікації, майстерності залежить подальший розвиток суспільства. Національна Доктрина розвитку освіти метою освітньої державної політики визначає створення умов для розвитку особистості і творчої самореалізації кожного громадянина України, виховання покоління дітей, здатних працювати і навчатися протягом життя, оберігати і примножувати цінності національної культури та громадського суспільства, розвивати і зміцнювати суверенну, незалежну, демократичну, соціальну державу як невід’ємну складову європейської та національної спільноти. Успішне досягнення цієї мети залежить від діяльності педагога, який має орієнтуватися на постійний особистісний та професійний саморозвиток, оволодівати інноваційними технологіями організації навчально-виховного процесу. А це можливо лише завдяки оволодінню педагогічною майстерністю та її постійному вдосконаленню.