Теорія публічних фінансів - Нікіфоров, Петро; Грешко, Роман; Легкоступ, Ігор (Чернівці: Чернівецький національний університет, 2022)
Видання розкриває історико-ретроспективний процес формування науки публічних фінансів, основні принципи її побудови та розвитку. В умовах сучасної України увага до фінансової сфери держави актуалізується також необхідністю глибоких трансформацій суспільної свідомості на тлі розвитку ринкової економіки, формування громадянського суспільства, створення правової держави, розвитку демократії. Саме за цих умов оптимальне співвідношення державницьких (суспільних) та приватних принципів життєдіяльності суспільства та функціонування економіки і політики, набувають особливої ваги як в академічному сенсі, так і з точки зору прагматичної цінності. Рекомендується для студентів, аспірантів, викладачів політико-економічного і фінансового напрямку та всіх зацікавлених у проблемах публічних фінансів.