Русь і Візантія: історія, економіка, культура (IX-XII ст.): навчально-методичний посібник; навчально-методичне видання - Филипчук, Олександр Михайлович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
У навчально-методичному посібнику викладені основні проблеми лекційних занять з навчального курсу «Русь і Візантія: історія, економіка, культура»; проаналізовано ключові проблеми підготовки до практичних робіт з курсу. У виданні подані вибрані лекції до курсу «Русь і Візантія: історія, економіка, культура». Навчально-методичний посібник адресований студентам першого курсу спеціальності 032 «Історія та археологія».
Keywords: Rus', Byzantine, Constantinople, Varangians