Емотивна лексика в сучасному американському кінодискурсі: лексико-прагматичний аспект (на матеріалі серіалу “Ейфорія”) - Мельничук, Інеса Сергіївна (My University, 2025)
Дана магістерська робота спрямована на лексико-прагматичний аналіз емотивної лексики як засобу передачі емоцій персонажів у сучасному американському кіно-дискурсі. На матеріалі 274 лексем, відібраних із 2-го сезону серіалу «Ейфорія», проведено класифікацію та стратифікацію емотивної лексики, описано її семантичні класи та структурні особливості. Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків.
Keywords: емотивна лексика, кіно-дискурс, прагматика, лексичний аналіз, теорія комунікативних актів, «Ейфорія», комунікація