Енергетична Електроніка - Мар'янчук, Павло Дмитрович (Рута, 2007)
У посібнику викладено основні відомості про електричну енергію, силові електронні ключі (подано їх умовне позначення, вольтамперні характеристики, еквівалентні керовані ключі, схеми вмикання електронних ключів, струми і напруги на елементах електричного кола), перетворювачі (ведені мережею), фільтруючі і стабілізуючі пристрої, автономні перетворювачі, перетворювальні системи. Описано будову та принцип дії цих пристроїв і перетворювачів. Для студентів фізичних факультетів вищих навчальних закладів.