ГІС-картографування земельних ресурсів Новоселицької територіальної громади - Маланчук, Марія Андріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
ГІС також відіграє ключову роль в управлінні земельними ресурсами, допомагаючи ефективно планувати, контролювати і використовувати землю. Це особливо важливо для аграрних районів, містобудування, екологічного моніторингу і багато іншого. Актуальність ГІС-моделювання існуючого стану та сучасного використання земельних ресурсів адміністративних територій зумовлена багатьма причинами, зокрема: необхідністю отримання комплексної інформації про стан наявних земельних ресурсів території; відсутністю актуалізованої різнобічної інформації про стан і властивості природних компонентів та ресурсів.
ГІС-картографування земельних ресурсів Новоселицької територіальної громади
Keywords: земельні ресурси, ArcGIS, ДЗЗ, картографування