Патронатні сім’ї як інститут соціалізації дітей, які перебувають у складних життєвих ситуаціях - Заіц, Анна Іванівна (My University, 2024)
У даній кваліфікаційній роботі розглядаються патронатні сім’ї як ефективний інститут соціалізації дітей, які перебувають у складних життєвих ситуаціях. Дослідження охоплює теоретичні та методологічні основи патронатного виховання, а також аналізує нормативно-правову базу в Україні. Особливу увагу приділено порівнянню національних моделей патронатних сімей в Україні та Польщі, вивчаються перспективи їх впровадження в Україні та практика функціонування патронатних сімей на прикладі Чернівецької області.
Keywords: патронатні сім’ї; соціалізація дітей; складні життєві ситуації; патронатне виховання; інститут соціалізації