Теорія та методика навчання соціальної та здоров'язбережувальної освітньої галузі. Методичні рекомендації. - Бигар, Ганна (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2024)
Методичні рекомендації до курсу «Теорія та методика навчання соціальної та здоров'язбережувальної освітньої галузі» призначені для студентів спеціальності 013 «Початкова освіта». Вони спрямовані на опанування майбутніми педагогами основ організації освітнього процесу, що сприяє збереженню і зміцненню здоров'я учнів, а також розвитку їхньої соціальної компетентності. Особлива увага приділяється психолого-педагогічним основам здоров'язбережувальної та соціальної освітньої діяльності, ефективним методам формування в учнів початкових класів навичок здорового способу життя, а також розвитку соціальних навичок. Запропоновані завдання для семінарських і практичних занять допоможуть студентам не лише опанувати теоретичні засади, але й отримати практичні навички з організації навчального процесу з урахуванням вікових особливостей і індивідуальних потреб молодших школярів. Методичні рекомендації орієнтовані на майбутніх вчителів початкової школи, які прагнуть створити здоров'язбережувальне середовище в навчальних закладах та забезпечити гармонійний розвиток соціальних і фізичних якостей учнів.
Keywords: соціальна та здоров'язбережувальна освітня галузь.