Nebensatz im Deutschen - Makoviichuk, Liliana; Lech, Olha (My University, 2025)
Запропонований навчальний посібник орієнтований на систематичне вивчення граматичного матеріалу і поглибленого розуміння мовних механізмів, що лежать в основі як писемного, так і усного мовлення. Рекомендується для студентів факультету іноземних мов, які вивчають наступні дисципліни: друга іноземна мова, практичний курс другої іноземної мови та практична граматика другої іноземної мови. Посібник містить лаконічні теоретичні пояснення утворення та вживання різних типів підрядних речень в німецькій мові, що супроводжуються прикладами. Для формування граматичної компетентності запропоновані різноманітні вправи, завдання, тести. Матеріал посібника має на меті не лише ознайомити з основними підрядними реченнями німецької мови, а й сприяти розвитку навичок правильного та ефективного їх використання у різних типах текстів, що є важливим аспектом мовної практики на рівні вищої освіти.
Навчальний посібник з граматики німецької мови (правила та вправи)