БОГОСЛУЖБОВА ПРАКТИКА КИЇВСЬКОЇ МИТРОПОЛІЇ: ІСТОРІЯ, СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ УНІФІКАЦІЇ - Мілешкін, Михайло Володимирович (My University, 2023)
У своїй праці автор обумовлює актуальність тим, що проблема церковної ідентичності, виступає ключовою у формуванні української нації. Поряд із цим, християнське богослужіння є невідмінною часиною церкви та має тисячолітню історію в лоні Київської Митрополії. Головною метою магістерського дослідження є висвітлення історії богослужіння церков Київської Митрополії та формування пропозицій подальшого їх розвитку. У роботі було: – висвітлено та проаналізовано історію християнського богослужіння на території Київської Митрополії; – здійснено компаративний аналіз богослужіння церков- наслідників Київської Митрополії (ПЦУ, УГКЦ, РПЦВУ (УПЦ МП)); – проаналізовано сучасні богослужбові реформи та на їхній основі сформовано варіанти уніфікації богослужінь.
Keywords: церква, богослужіння, Київська Митрополія