ПЕДАГОГІЧНА ТВОРЧІСТЬ У ПРОФЕСІЙНО-ПЕДАГОГІЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ СУЧАСНОГО ВЧИТЕЛЯ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Ватаман, Віоліна Валеріївна (My University, 2022)
Національна доктрина розвитку освіти України ХХІ століття виокремлює головну мету української освіти – створення умов для особистісного розвитку, творчої самореалізації кожного громадянина України, формування поколінь, здатних навчатися впродовж життя, розвивати й продукувати цінності громадянського суспільства. У контексті мети й пріоритетних задач освіти вагомі вимоги ставляться до вчителя, як до людини-вихователя, як формує майбутнє України. В умовах відродження суспільства, науково-технічного прогресу діяльність закладів освіти потребує змін, викликаних необхідністю формування соціально-активної, творчої особистості. Вирішити дані проблеми можливо тільки у процесі створення сприятливих ефективних умов для всебічного розвитку потенційних можливостей особистості, самореалізації її в освітньому процесі, що великою мірою залежить від майстерності педагога, розвитку творчого його потенціалу.