ЕКОЛОГІЧНЕ ВИХОВАННЯ УЧНІВ НА УРОКАХ ГЕОГРАФІЇ - Логош, Алла Василівна (My University, 2022)
Питання взаємодії природи та суспільства постійно розглядалися в курсах шкільної географії. Така своєрідна екологізація шкільного курсу географії почалася у 80-х роках, коли була прийнята програма, де були закладені наукові основи екологічної освіти. Пізніше більше уваги було приділено основам природокористування, екологічним проблемам людства, екології людини, рекреаційній географії та географічному прогнозу в цілому. На сьогоднішній час на Землі немає жодної ділянки, яка б не підлягала людському впливу та діяльності. Тому навчальний матеріал з будь якого предмета повинен містити систему знань про господарську діяльність людини, її результати та наслідки, а також рекомендації з охорони навколишнього середовища. Так як всі зміни природного середовища пов’язані з діяльністю людини та впливають на умови життя і здоров'я населення, то і розглядати їх потрібно через систему знань про значення окремих компонентів природи в цілому та їх впливу на життя і господарську діяльності людини, про необхідність раціонального використання природних ресурсів їх охорону та відновлення.
Keywords: екологічне виховання, екологічна освіта