Управління розвитком мікро- та макроекономічних систем в умовах нестабільності - Галушка, Зоя Іванівна (Чернівецький національний університет, 2025)
розкриваються теоретико-методологічні засади аналізу глобальних і національних викликів, що трансформують економіку України та світу. Досліджено вплив пандемії, війни, фінансових та енергетичних криз, цифрової трансформації та соціальних змін на функціонування економічних систем різних рівнів. Окрему увагу приділено інноваційним інструментам державного управління, розвитку регіональних екосистем, соціальному підприємництву та стратегіям корпоративної відповідальності бізнесу. Розглянуто інноваційні цифрові інструменти державного управління, механізми адаптації організацій до нестабільності, особливості розвитку наукового середовища Карпатського регіону. Висвітлено тенденції регіональних трансформацій, специфіку функціонування соціальних підприємств і громадських організацій, роль лідерства в умовах VUCA- та BANI-середовища, а також стратегічні напрями розвитку соціальної відповідальності бізнесу.
Management of the Development of Micro- and Macroeconomic Systems under Conditions of Instability
Keywords: мікро- та макроекономіка, розвиток регіону, управління економічними системами, цифровізація, менеджмент організацій, лідерсво, соціальна відповідальність бізнесу