Трансформація туризму в Україні в умовах війни: сучасний стан та перспективи розвитку. - Цикаляк, Ярина Михайлівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Бакалаврська робота присвячена дослідженню трансформаційних процесів в туристичній галузі України, які зумовлені повномасштабною військовою агресією. Досліджено сучасний стан функціонування туристичного сектору в умовах проблем з безпекою, економічних та соціальних викликів, включаючи згубний вплив на туристичну інфраструктуру. Проаналізовано зміну споживчих переваг, наявні виклики та проблеми, з якими стикнулись суб’єкти туристичного ринку. Визначено основні напрями адаптації та переорієнтації туристичної діяльності, що проявляються у зростанні внутрішнього туризму, формування нових популярних сегментів галузі та модифікації традиційних туристичних продуктів. Окреслено перспективи відновлення та розвитку галузі у післявоєнний період.
Keywords: : повномасштабна війна, туристична галузь, економічні втрати, туристична інфраструктура, дестинація, внутрішній туризм, воєнний туризм, маршрут, післявоєнне відновлення.