Соціалізація як сучасний тренд розвитку економіки: зміст та основні 18 тенденції - Галушка, Зоя Іванівна (Чернівецький національний університет, 2020)
Монографія представляє результати комплексного дослідження процесів соціалізації сучасної економіки, розкриває економічний та управлінський потенціал її забезпечення. Визначено сутність соціалізації економіки як сучасної парадигми економічної науки та напряму економічної політики держави. Проаналізовано інституціональні чинники соціалізації економіки України, її детермінанти, показники, індикатори, можливості зміцнення. Обгрунтовано інноваційні підходи до управління соціально-економічними процесами на різних рівнях функціонування економіки, що стосуються удосконалення організаційних структур управління, впровадження принципів соціальної відповідальності у практику господарювання. Здійснено оцінку ефективності державної політики та управління в сфері соціальних відносин.
Keywords: соціалізація, управлінський потенціал соціалізації, інституціональні чинники соціалізації, інноваційні підходи до управління