СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ АНАЛІЗ ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬ ВОДНОГО ФОНДУ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Darchuk, Kostiantyn (Науковий вісник Чернівецького університету. Серія Географія, 2014)
Розглянуто особливості використання земель водного фонду Івано-Франківської області. Досліджено компонентну структуру земель водного фонду та особливості його територіальної диференціації. Визначено частки штучних та природних водних об’єктів на території Івано-Франківської області. Розкрито сучасні особливості водогосподарського використання у межах основних та низових адміністративно-територіальних одиниць регіону.
Structural-functional analysis of the use of earths of water fund of the Ivano-Francovsk region
Keywords: земельний фонд; землі водного фонду; землекористування; водогосподарське землекористування; оптимізація використання земельних ресурсів приурочених до водних об’єктів