Звітність суб’єкта підприємницької діяльності: презентація бізнесу та забезпечення інформаційної безпеки - Kuz, Vasyl (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Функціонування будь-якого суб’єкта підприємницької діяльності в ринковому середовищі потребує розширення меж розкриття інформації задля повноцінного інформування та забезпечення позитивного ставлення до бізнесу інших соціально-економічних суб’єктів. У даному контексті отримання конкурентних переваг проявлятиметься у формуванні організаційного, клієнтського та людського капіталів, сприянні ефективному залученню інвестицій, акцентуванні уваги на досягненні стратегічних цілей розвитку, адаптації до фактичних та потенційних господарських ризиків тощо. Проте поряд зі збільшенням масиву вихідної інформації зростає ризик зниження рівня інформаційної безпеки суб’єкта господарювання. Розв’язання ідентифікованої проблеми необхідно проводити комплексно на основі аналізу рівня релевантності звітних даних для користувачів та безпечності розкриття інформації відносно досягнутих конкурентних переваг.
Keywords: інформаційна безпека; звітність; бухгалтерський облік; розкриття інформації; інтегрована звітність