Креативні параметри успішної реклами у контексті культури - Сажина, Алла Володимирівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Рекламний текст сьогодні – невід’ємна частина щоденного буття людини. Успіх реклами є основною умовою і метою рекламної кампанії. Найважливішим елементом ефективності (успішності) реклами виступає т.зв. «креатив». Якщо «ефективність» позначає прагматичну успішність реклами, то «креативність», свідчачи передусім про гедоністичну, ігрову, естетичну функції, показує успіх рекламного тексту в значенні мистецького твору. Загалом, аналізуючи «успішну рекламу», маємо на увазі не контрапункт понять «ефективність» / «креативність», а синтез цих двох виокремлених іпостасей тексту.
Keywords: реклама; текст; жанр; успіх; креатив; реципієнт