Психолого-педагогічні умови логопедичного супроводу сім’ї дитини з мовленнєвими порушеннями - Бучик, Марина Олександрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі У роботі розглянуто психолого-педагогічні умови логопедичного супроводу сімей, що виховують дітей із мовленнєвими порушеннями. Теоретично визначено сутність, функції та напрями супроводу, окреслено роль сім’ї як активного учасника корекційного процесу. Встановлено рівні готовності батьків до співпраці з логопедом за когнітивним, операційним і мотиваційним компонентами. Розроблено та апробовано програму супроводу сім’ї, яка забезпечила зростання логопедичних знань, практичних умінь і мотивації батьків, що позитивно вплинуло на мовленнєвий розвиток дітей.
Keywords: взаємодія логопеда і батьків; сімейно-центроване навчання; психолого-педагогічні умови; дитина з мовленнєвими порушеннями; логопедичний супровід; сім'я