ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ ГАЛУЗІ САДІВНИЦТВА У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ - Сухий, Петро Олексійович; Кілінська, Клавдія Йосифівна; Андрусяк, Наталя Степанівна; Березка, Ігор Степанович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2019.С. 47-54., 2019)
Розглянуто одне з найактуальніших питань сьогодення – формування екологічної ситуації в окремих адміністративних районах Прут-Дністерського межиріччя Чернівецької області. Ключовими ареалами дослідження стали території Новоселицького, Хотинського, Кельменецького та Сокирянського районів, на теренах яких сьогодні найінтенсивніше розвивається садівництво та ягідництво. Значна прибутковість галузі сприяє її поступовому поширенню в інших районах області.
Keywords: садівництво; плодові насадження; мінеральні та органічні добрива; землекористування