Формування у молодших школярів умінь працювати з інформацією на уроках математики у початковій школі - Токарюк, Ольга Євгенівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню проблеми формування в молодших школярів умінь працювати з інформацією на уроках математики в початковій школі. Було проаналізовано поняття «математична компетентність», «інформаційно-графічна компетентність». Також висвітлено підходи до організації освітньої діяльності на уроках математики, які сприяють розвитку інформаційно-графічної компетентності учнів. Описано методи і прийоми формування вміння працювати з інформацією: INSERT, кластер, правда-брехня, мозковий штурм тощо. Визначено педагогічні умови, що впливають на формування умінь працювати з інформацією на уроках математики.
Keywords: педагогічні умови; робота з інформацією; інформаційно-графічна компетентність; математична компетентність; уроки математики; інформація