Стилістичні особливості односкладних речень репрезентації у творах Сергія Жадана - Вітрук, Надія (Міленіум, 2020)
У статті проаналізовано стилістичні особливості односкладних речень репрезентації у поетичних та прозових творах сучасного українського письменника Сергія Жадана. Окреслено структурно-семантичні типи номінативних конструкцій, визначено їх місце та роль у межах контексту, з’ясовано текстотвірні властивості у монологічному та діалогічному мовленні, описано найосновніші синтаксичні функції.
STYLISTIC PECULIARITIES OF SIMPLE SENTENCES OF REPRESENTATION IN THE WORKS OF SERHIY ZHADAN
Keywords: функційна граматика; односкладні речення репрезентації; стилістичні особливості; структурно-семантичні моделі