Руденко В., Куцак Ю., Хникіна М. (2022). Випускники-менеджери географічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича: чверть століття освітньо-наукової співпраці - Руденко, Валерій Петрович; Куцак, Юлія; Хникіна, Марина (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Розкриваються особливості та основні результати підготовки фахівців-менеджерів на географічному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича за 1996–2021 роки. Йдеться про 2221 випускника-менеджера, з них : 1146 бакалаврів, 731 спеціаліста, 344 магістрів по денній і заочній формах навчання. Характеризуються п’ять основних етапів розвитку менеджерської спеціальності на географічному факультеті ЧНУ ім. Ю.Федьковича (1996–2001 р.р, 2001–2006 р.р., 2006–2011 р.р., 2011–2016 р.р., 2016–2021 р.р.). Підсумовуються основні здобутки та проблемні питання у навчальній, науковій, виховній та практичній діяльності-співпраці колективу географічного факультету, викладачів, студентів та випускників-менеджерів для подальшого розвитку управлінської сфери національної економіки України.
Keywords: випускники-менеджери; географічний факультет; Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича