Вплив дитячо-батьківських стосунків на емоційне благополуччя молодших школярів - Леськова, Ольга Вікторівна (My University, 2023)
Наукове дослідження присвячене дослідженню впливу дитячо батьківських стосунків на емоційне благополуччя молодших школярів. Психічний розвиток дитини визначається її емоційним благополуччям. Серед типових дитячих емоцій нерідко важливе місце займають, як позитивні, так і негативні емоції, які негативно впливають на загальний психологічний настрій дитини та її діяльність. Вивчення дитячо-батьківських стосунків є надзвичайно важливими як для розуміння чинників, які впливають на становлення особистості дитини, так організації психолого-педагогічної практики. Про значущість цієї проблеми свідчить той факт, що багато авторитетних психологічних теорій не обійшли увагою цю проблему, розглядаючи взаємини батьків і дитини як важливе джерело дитячого розвитку. Це свідчить про те, що ця тема дуже є надзвичайно актуальною. У роботі проаналізовано сферу дитячо-батьківських взаємин, що пов’язана з такими феноменами, як батьківське ставлення, стиль виховання, характер взаємодії батьків з дитиною, які суттєво впливають на особливості розвитку дитини, формування її особистості, рис характеру, відчуття безпеки, власної цінності та компетентності. The scientific study is devoted to the study of the influence of child-parent relations on the emotional well-being of younger schoolchildren. A child's mental development is determined by his emotional well-being. Among typical children's emotions, both positive and negative emotions, which negatively affect the general psychological mood of the child and its activities, often occupy an important place. The study of child-parent relations is extremely important both for understanding the factors that influence the development of a child's personality, and for the organization of psychological and pedagogical practice. The importance of this problem is evidenced by the fact that many authoritative psychological theories have not ignored this problem, considering the relationship between parents and children as an important source of child development. This shows that this topic is extremely relevant. The work analyzes the field of child-parent relations, which is associated with such phenomena as parental attitude, parenting upbringing, the nature of the interaction of parents with the child, which significantly affect the peculiarities of the child's development, the formation of his personality, character traits, a sense of security, self-worth and competence