Основні напрями музично-краєзнавчої діяльності педагога у закладі вищої освіти - Боднарук, Ірина Миколаївна (Духовність особистості: методологія, теорія і практика : збірник наукових праць / Гол. редактор Г. П. Шевченко. Вип. 1 (94). Сєвєродонецьк: вид-во СНУ ім. В. Даля, 2020. С. 51-59., 2020)
З’ясовано, що музично-краєзнавча діяльність викладача повинна проводитися систематично та носити комплексний характер. Описано багаторічний досвід роботи колективу кафедри музики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича в галузі музичного краєзнавства. Особливо відзначено ґрунтовну та різнопланову музично-краєзнавчу діяльність засновника і першого завідувача кафедри музики, народного артиста України, відомого композитора та диригента, професора Андрія Миколайовича Кушніренка та доцента кафедри музики Олександра Васильовича Залуцького. Зроблено висновки, що музично-краєзнавча діяльність педагога сприяє підвищенню його загальної музичної культури, розвитку творчих здібностей, організаційних і дослідницьких умінь; дозволяє зробити музичне мистецтво рідного краю ефективним засобом виховання особистості кожного студента.
Keywords: заклад вищої освіти, музичне краєзнавство, музично-краєзнавча діяльність, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, кафедра музики