ДЕТЕРМІНАНТИ РЕГУЛЮВАННЯ ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ УКРАЇНИ - Верстяк, А.В. (My University, 2023)
Розглянуто узагальнені особливості механізмів конвергенції національних політик. Здійснено огляд механізмів конвергенції національних еколого-економічних систем. Проведено емпіричний аналіз поширення відповідних національних планів, програм, стратегій еколого-економічної політики. Проаналізовано рівні реалізації еколого-економічних політик та доведено, що національні/федеральні політики виступають найпоширенішим рівнем еколого-економічних політик, які застосовуються в країнах, що свідчить про широкий масштаб інтересу та зусиль з боку національних урядів у боротьбі з екологічними проблемами та стимулюванням сталого розвитку. Досліджено динаміка кількості інструментів еколого-економічних політик. Визначено найбільш ефективні та придатні інструменти для досягнення конкретних еколого-економічних цілей. Ключові слова: конвергенція економіки, гармонізації, детермінанти, дифузії, регуляторної конкуренції.
Keywords: конвергенція економіки, гармонізації, детермінанти, дифузії, регуляторної конкуренції.