Методика викладання зарубіжної літератури в закладах загальної середньої освіти - Тичініна, Альона Романівна; Ісапчук, Юлія Вікторівна; Нікоряк, Наталія Валеріанівна; Сажина, Алла Володимирівна; Дзик, Роман Анатолійович; Калинич, Катерина Федорівна; Рихло, Петро Васильович (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2025)
У навчальному виданні презентовано класичні та новітні науково-педагогічні напрацювання з методики викладання зарубіжної літератури в ЗЗСО. Запропоновано на розгляд 13 тем, що складаються з корпусу традиційних питань (становлення предмета, вчитель та типологія уроків, біографія письменника, основи теорії літератури, літературознавчий аналіз, жанрово-видова специфіка, традиційні та інноваційні методи і прийоми викладання, позакласна робота) і поєднуються з актуальністю інклюзивної складової сучасного освітнього процесу та інтерактивним педагогічним інструментарієм, забезпечуючи компетентнісний підхід до літературної освіти учнів. Тези лекцій доповнено дидактичними матеріалами для обов’язкового та позакласного читання, а також орієнтовними завданнями з олімпіади. Для студентів спеціальності А4 «Середня освіта (мова і література)», вчителів і викладачів зарубіжної літератури