МЕНЕДЖМЕНТ ТУРИСТИЧНОЇ ІНДУСТРІЇ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - Підгірна, Валентина Никифорівна; Паламарюк, Марія Юріївна; Ячнюк, Марина Олександрівна (Видавнича група «Наукові перспективи», 2023)
У статті розглянуто стратегії та практики управління туристичною галуззю у Вінниць кій області, зокрема, в контексті впливу глобальних тенденцій та внутрішніх факторів, таких як юридичні та фізичні суб'єкти туристичної діяльності, розвиток інфраструктури, та зміни в попиті та пропозиції на туристичні послуги. Проаналізовано динаміку кількості туристичних підприємств та їхніх змін протягом останніх років, які діяли в умовах пан демії та війни. Аргументовано, що найбільш популярними видами туризму на Вінниччині у 2020 році були: історико-культурний, лікувально-оздоровчий, релігійний та спортивний туризм Обґрунтованою складові туристичного потенціалу області та вмотивовано пріо ритетні напрями для подальшого розвитку туристичної індустрії з урахуванням поглядів на сталість та гармонійний розвиток регіону у контексті взаємодії «влада-громада-турис тична інфраструктура»
MANAGEMENT OF THE TOURIST INDUSTRY OF THE VINNYTA REGION
Keywords: індустрія туризму; туристичний потенціал; туризм; туристична привабливість; рекреація; повоєнне відновлення