Творчий світ Параски Плитки-Горицвіт (проблематика, художні особливості) - Федорчук, Богдана Петрівна (My University, 2023)
У дипломній роботі сформовано біографічний портрет Параски Плитки-Горицвіт; проаналізовано ключові теми та проблеми її творчості; досліджено жанр молитви в письменницькому доробку авторки; опрацьовано збірки присвяти Лесі Українці та Івану Франкові. Крім цього, здійснено аналіз засобів мовно-стилістичної майстерності поетеси та встановлено взаємозв’язок фольклору з її поетичними текстами.
Keywords: поезія; проблематика; молитва; присвята; фольклор; ідіостиль; мовна експресія